اصفهانی که این روزها در حال تحول توریسم است
4 ماه پیشایران خانهای برای نصف جهان!
مهراب گشت
گزینههای روی میز اصفهان گردی؛ سفر به زمان
اصفهانیها درباره خود چه میدانند که ما نمیدانیم؟
اصفهان یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران است که فرهنگ مردم آن تحت تأثیر تاریخ طولانی و متنوع، هنرهای اصیل، آداب و رسوم خاص و باورهای دینی و مذهبی شکل گرفته است. مردم اصفهان بهعنوان مردمی مهماننواز، هنردوست و متعهد به ارزشهای فرهنگی شناخته میشوند. در بسیاری از منازل اصفهانیها، پذیرایی از مهمان با چای، میوه و شیرینیهای محلی مثل گز و پولکی انجام میشود. فرش بافی، میناکاری، کاشیکاری، موسیک و نوازندگی تا نساجی و نقاشیهای دیواری، همگی بخشی از زندگی فرهنگی و هنری مردم اصفهان هستند. مردم اصفهان به زبان فارسی صحبت میکنند، اما لهجه خاص اصفهانی که به لهجه اصفهانی معروف است، ویژگی برجستهای در گفتار آنهاست. استفاده از واژههای خاص و لحن ملایم و باوقار در مکالمات یکی از ویژگیهای مردم اصفهان است. غذاهای اصفهانی مثل حلیم بادمجان، خورش ماست و بریانی معروف به خوشمزگی هستند. مردم اصفهان به معماری اسلامی و ایرانی علاقه دارند و در ساخت خانهها، مساجد و بناهای عمومی از سبکهای خاص ایرانی بهره میبرند. مسجد امام، عمارت عالیقاپو و پل خواجو نمونههایی از این نوع معماری هستند. مهماننوازی، آرامش در روابط اجتماعی، و عشق به تاریخ و معماری از ویژگیهای برجسته مردم اصفهان است که این شهر را به مقصدی خاص و جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است.
افرادی که به اصفهان میروند چه خصوصیاتی دارند؟
کی بریم اصفهان که هم خدا و هم ما خوشمون بیاد؟
بهار (فروردین تا خرداد) و پاییز (مهر تا آذر) بهترین زمانها برای سفر به اصفهان بهدلیل آب و هوای معتدل و دلپذیر هستند. خرید بلیط هواپیما اصفهان و رزرو هتل با این لینک !
یک لقمه بریانی حاج شفاعت( تاریخچه غذای بومی اصفهان)
این بریونی که در حجره حاج شفاعت بهمان میچسبد یک خوراک ماکول 200 ساله است! میرزا حسین تحویلدار در خاطراتش اینطور نوشته که گوسفندان پروار کباب شده و سپس داخل دیگ بزرگی از آب جوش تا صبح سر میکنند. گوشت و جگر را با هم چرخ میکنند و لای دو عدد نان با ریحان و آب گوشت میدهند دست خلق الله. بریانی در اصل گوشت کباب شده روی آتش یا تنور است که در اصفهان به سبک خلاقانهای ابداع شد. " بریانی حاج محمود شفاعت " یکی از قدیمیترین رستورانها واقع در میدان عتیق این شهر است. به طور معمول ابتدا آبگوشت تناول میشود و سپس گوشت بریانی با نان و سبزی خوردن و ترشی بلع میشود. خورش ماست هم به عنوان دسر یا پیش غذا کنار بریونی چیز خوبی است. امتحانش کنید.
برای نامزدم سوغاتی چی بیارم؟(گشت و گذاری در بازار اصفهان)
قصههای مجید یکی از سریالهای پرمخاطب گروه کودک و نوجوان دهه 70 بود. البته بزرگترها هم پای آن مینشستند. زنده یاد کیومرث پوراحمد نویسنده و کارگردان این سریال بود. لوکیشن اصلی یک خانه قدیمی بود که در حال حاضر اقامتگاه بومگردی شده است. داستان درباره زندگی روزمره مجید و تجربیات متفاوت لا به لای همین روزمرگیها بود. پسرک سیزده چهارده سالهای با مادربزرگ همراهش روزگار را میگذراند. گاهی پر از حسرت بود و ثانیهای بعد با درسی از زندگی دلش با داشتههایش آرام میگرفت. مجید پر از آمال بود. آمال یعنی آرزو. به رویاهایش سفر میکرد. شنیدید؟ سفر میکرد...
نسیمی در مهراب گشت